• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • 5 vinkkiä ruutuajan vähentämiseen

29 maaliskuun, 2020

5 vinkkiä ruutuajan vähentämiseen

Moni meistä kaivaa älypuhelimen esiin kymmeniä kertoja päivän aikana, ja puhelimen selaamiseen voi tulla käytettyä kymmeniä tunteja viikossa. Laitteiden näprääminen onkin alkanut jo aiheuttaa monille keskittymiskyvyn heikkenemistä sekä kipuja ranteessa ja niska-hartiaseudulla. Ongelmista kärsivät usein myös ymmärtävät, ettei puhelimen käyttö ole läheskään aina tarpeellista. Älypuhelin on kuitenkin yllättävän addiktoiva laite, ja käytön vähentämisestä on ensin tehtävä tietoinen päätös. Listasimme viisi vinkkiä, joilla saat vähennettyä puhelimen näpräämiseen kuluvaa aikaa helposti.

1. Älä ota puhelinta mukaan makuuhuoneeseen / sänkyyn

Yksi huonoimmista tavoista puhelimen näpräämisen suhteen on käyttää sitä sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Ruudusta tuleva sininen valo virkistää ja vaikeuttaa unen saantia. Tämän lisäksi somekanavien selaaminen tai viestittely juuri ennen nukkumista vaikeuttaa mielen rauhoittamista, ja myös osaltaan vaikeuttaa nukahtamista. Puhelinta on myös helppo jäädä näpräämään sängyssä turhan pitkäksi aikaa, jolloin tulee valvottua suunniteltua pidempään ja yöunet jäävät lyhyiksi.

2. Soita kavereillesi viestittelyn sijaan

Suuri osa puhelimen käytöstä on viestittelyä. Monesti viestittely kavereiden kanssa Whatsappissa tai Snapchatissa on mukavaa ajanvietettä, mutta usein viesteissä ei ole juurikaan varsinaista asiasisältöä. Vaikka viestittely onkin mukavaa, se keskeyttää monesti opiskelun tai työskentelyn usein, jolloin työn tulokset jäävät usein laihoiksi. Turhan viestittely väheneekin monilla helpolla keinolla: jos sinulla on oikeasti asiaa kavereillesi, soita heille. Jos ei, jätä viestittely tekemättä.

3. Ota turhat ilmoitukset pois käytöstä

Tarvitseeko sinun tosiaan tietää jokaisesta ryhmächatin viestistä heti? Tuskinpa. Poista ilmoitukset käytöstä kaikesta muusta paitsi aivan tärkeimmistä sovelluksista ja läheisimmiltä kontakteiltasi. Kun et saa ilmoituksia näkyviin lukitusnäyttöön, ei puhelinta tule avattua niin helposti.

4. Poista sosiaalisen median sovellukset puhelimestasi

Ei, et kuole vaikka poistaisit puhelimestasi Facebookin tai Instagramin. Kuinka paljon näihin sovelluksiin kulutetusta ajasta on oikeasti hyödyllistä sinulle?

5. Laita puhelin välillä kiinni kokonaan

Puhelinta voi pitää välillä myös kokonaan suljettua. Kenenkään meistä ei tarvitse olla tavoitettavissa 24 tuntia vuorokaudessa. Voit esimerkiksi alkaa pitää puhelinta kiinni tietyn ajan joka päivä, esimerkiksi tunnin tai pari illalla. Monilla tämä taktiikka toimii tehokkaasti, ja rauhoittaa mieltä yllättävän paljon.

 

Artikkelit

Kuinka nopean netin tarvitsen puhelimeen?

Kuinka nopean netin tarvitsen puhelimeen?

Oletko koukussa Instagramiin?

Oletko koukussa Instagramiin?

Telia Rajaton Puhe 150M – Erikoistarjous!