Telia Rajaton Puhe 150M – Erikoistarjous

Telia Rajaton puhe nyt talven erikoistarjouksessa - vain 19,90 €/kk.

  • Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Säästy korjauskuluilta – suojaa puhelimesi

toukokuu 20, 2020

Säästy korjauskuluilta – suojaa puhelimesi

Älypuhelimien hinnat ovat nousseet viime vuosina merkittävästi, ja tällä hetkellä kalleimmat älypuhelimet maksavatkin jopa yli 2000 euroa. Vaikka vain harva käyttäjä on valmis maksamaan puhelimestaan kahta tonnia, on useimmalla meistä käytössään useita satoja euroja maksava puhelin. Satojen eurojen hintanen puhelin yleensä tarkoittaa sitä, että myös sen korjauskustannukset menevät usein kolminumeroisissa summissa; puhelimien hintojen nousun myötä nimittäin myös laitteiden korjauskustannukset ovat nousseet.

Vältä korjauskulut oikeanlaisilla suojakuorilla

Vaikka kuorien käyttö ei ole varma keino säästyä laitteen vaurioitumiselta, yksi asia on kuitenkin varma: oikeanlaiset suojakuoret pienentävät laitteen rikkoutumisen riskiä merkittävästi. Puhelimien vaurioituminen tarkoittaa suurimmassa osassa tapauksia näytön rikkoutumista, joka on myös laitteeseen useimmiten kallein korjausoperaatio. Puhelin putoaa useimmissa tapauksissa kulma edellä maahan, ja älypuhelimien suuret, nurkkiin saakka ulottuvat näyttöpaneelit rikkoutuva tällaisista osumista hyvin helposti.

Pelkkä näytön lasi rikki – korjauttaminen silti kallista

Yleensä puhelimista ei rikkoudu koko näyttöpaneeli, vaan laitteesta pirstaloituu ainoastaan näyttöpaneelin päällä oleva lasi. Näyttö siis yleensä toimii tässä vaiheessa vielä normaalisti. Korjauttamisen kannalta asialla ei kuitenkaan ole yleensä merkitystä: lasi on liimattu näyttöön koko pinta-alaltaan, jonka vuoksi sen vaihtaminen on erittäin vaikeaa – niin vaikeaa, että suurin osa korjausliikkeistä ei kyseistä operaatiota tee. Vaikeus tarkoittaa myös kallista hintaa, ja yleensä koko näyttöpaneelin vaihtaminen tuleekin halvemmaksi, vaikka varaosan hinta voikin olla korkea. Puhelimen omistajalle tämä on tietysti huono uutinen; pelkän lasin rikkoutuminen tarkoittaa monesti useiden satojen eurojen laskua.

Puhelimen käyttäminen ilman minkäänlaisia suojakuoria onkin tänä päivänä varsin uhkarohkeaa, ja yleensä johtaa ennemmin tai myöhemmin kalliiseen laskuun. Suojakuoret ovat hinnaltaan edullisia, ja oikeanlaiset – laitteen nurkat peittävät – suojakuoret pitävätkin puhelimen kunnossa monesti jopa yllättävän kovissa olosuhteissa. Parinkympin panostus puhelimen kuoriin on varsin edullinen vakuutus satojen eurojen laskun välttämiseksi.

 

Artikkelit

Kuinka nopean netin tarvitsen puhelimeen?

Oletko koukussa Instagramiin?

5 vinkkiä ruutuajan vähentämiseen

Telia Rajaton Puhe 150M – Erikoistarjous!